Procter & Gamble tõi aktsionäridele pettumust

Rait Rebane 27. jaanuar 2011, 20:57

Maailma suurim tarbijatoodetele keskendud kompanii Procter & Gamble avaldas täna kvartalitulemused ja teatas, et majandus näitab taastumismärke ning müük USA turul kogub vaikselt hoogu.

Procter & Gamble, kelle tootenimistusse kuuluvad näiteks Tide ja Gilette, teatel kukkus puhaskasum aastataguselt 4,66 miljardilt 28 protsendi võrra 3,33 miljardi dollarini, samas oli eelmine aasta erandlik kuna kasumile andis tugeva tõuke retseptiravimite müük. P&G teatel kerkis põhitegevuse kasum 10 protsenti 3,15 miljardi dollarini.

Käive kerkis suuremast läbimüügist tulenevalt 2 protsendi võrra 21,3 miljardi dollarini, analüütikud ootasid käibeks 21,51 miljardit dollarit. Firma prognooside kohaselt kasvab käive selles kvartalis 5 kuni 7 protsenti.

Ettevõtte tegevjuhi Bob McDonaldi sõnul kukkusid P&G põhiturud nagu USA, Jaapan ja Euroopa majanduskriisi ajal kõige rohkem.

„Ma usun, et me oleme poolel teel kriisist väljumisel,” teatas McDonald, ”Jaanuaris on näha juba kiiremat taastumist.”

P&G viimaste aastate kasvu taga on arenevad turud nagu Hiina ja India, kuid ligi 60 protsenti käibest tuleb siiski arenenud riikidest nagu USA. Ettevõtte sõnul kerkis eelmises kvartalis arengumaades käibe enam kui kümne protsendi võrra samas põhiturgudel vähenes paari protsendi võrra.

Täna pärastlõunaks on aktsiahind kukkunud 3,27 protsendi võrra 63,95 dollarini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. January 2011, 20:57
Otsi:

Ava täpsem otsing