Konsulid sõitsid eestlastele appi Sharm el-Sheiki ja Hurghadasse

Silvia Kruusmaa 01. veebruar 2011, 16:07

Välisminister Urmas Paeti sõnul jõudsid Egiptuse kuurortlinnadesse saadetud Eesti konsulaarabidiplomaadid Sharm el-Sheiki ja Hurghadasse.

„Eesti konsulite esimene ülesanne on luua kontakt sealsete Eesti reisifirmade esindajatega ning saada ülevaade seal valitsevast olukorrast,” ütles Paet. Välisminister lisas, et konsulid saavad vajadusel osutada abi ja tuge sealviibivatele Eesti turistidele ning Eesti kodanikest alalistele elanikele.

Välisminister Paet märkis, et välisministeerium on kontaktis ka Soome välisministeeriumi kolleegidega, et vajadusel osutada oma kodanikele ühist abi Kairo piikonnast lahkumisel Soome erilennuga. „Praeguse info kohaselt on kavandamisel Soome erilennu lahkumine Kairo lennujaamast kolmapäeval, 2. veebruaril,“ ütles Paet.

Välisministri sõnul on Eesti konsul informeerinud alaliselt Egiptuses elavaid kodanikke võimalusest Kairo piirkonnast Soome erilennuga lahkuda. „Neil, kes soovivad erilennuga lahkuda, tuleks sellest märku anda ja ühendust võtta meie konsuliga, kes jagab infot lennu ning lennujaama saamise asjaolude kohta,“ lisas Paet.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. February 2011, 16:08
Otsi:

Ava täpsem otsing