Ministeerium: eksporti toetab Rootsi majanduse areng

Birjo Must 09. veebruar 2011, 13:56

Rahandusministeeriumi makromajanduspoliitika osakonna analüütiku Kristjan Pungase sõnul toetab Eesti ekspordi kasvu Rootsi majanduse kiire areng ja just viimastel kuudel on hoogustunud sinna masinate ja seadmete väljavedu. 

Statistikaameti andmetel eksporditi 2010. aasta detsembris kaupu 927 miljoni euro eest ehk 67% rohkem kui aasta varem samal ajal. Statistikaameti kinnitusel mõjutasid ekspordi kasvu ka mõned suuremahulised üksiktehingud.

„Kaupade eksport on alates sügisest olnud väga tugev, toetatuna suuresti Rootsi majanduse kiirest arengust. Ka teistesse naaberriikidesse on eksport näidanud selget kasvu, kuid kasvunumbrid on seal oluliselt tagasihoidlikumad,“ kommenteeris suurt kasvu Pungas. 

Pungase sõnul on viimastel kuudel hoogustunud masinate ja seadmete väljavedu ja seda suuresti Rootsi suunal. Novembris andis selle kaubagrupi eksport ligemale poole ekspordi 47%-st kasvust, ütles ta.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. February 2011, 13:56
Otsi:

Ava täpsem otsing