Alexela: marginaale kasvatas ebaaus konkurents

Indrek Kald 09. märts 2011, 13:48

Alexela Oili teatel pole ausad kütusemüüjad suurendanud juurdehindlusi hõlptulu teenimiseks, statistikaameti viidatud keskmise juurdehindluse tõusu mõjutab maksupetturite tegevus ning müügimahtude üleüldine vähenemine.

Alexela Oili müügidirektori Aivar Räime sõnul avaldab statistilisele marginaali kasvule mõju ka mõnede tanklakettide ebaaus "suutlikkus" osta kütust umbes kahe krooni võrra soodsamalt. "Teisendatuna kütuse baashinda on see 200 USD/tonn ehk üle 20 protsendi võrra odavam, kui turul ausatel kauplejatel. Sellistes konkurentsi tingimustes on ausatel kütusemüüjatel väga raske mahte täis teha ja kasvada, rääkimata juurdehindluse suurendamisest," selgitas ta.

Räime sõnul erineb kütuste jaemüük oluliselt muust jaemüügist. "Kütuseäri on mahuäri, mistõttu on keskmised juurdehindlused oluliselt madalamad tavalise jaekaubanduse juurdehindlustest. Autobensiinide müügimaht Eestis vähenes ajavahemikul 2008-2010 13 protsenti. Kui müüakse 13 protsenti vähem liitreid samade püsikulude juures, siis kahjuks peab ka marginaal tõusma," rääkis ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2011, 13:49
Otsi:

Ava täpsem otsing