Geithner: Me ei kavatse nõrga dollariga kasu lõigata väliskaubandusest

Rait Rebane 26. aprill 2011, 21:07

Ühendriikide rahandusminister Timothy Geithner teatas täna korraldatud pressikonverentsil, et riik ei kavatse tulevikus dollari väärtuse kunstliku alandamisega lõigata kasu ülemaailmsest kaubandusest.

„Me ei toeta iialgi dollari nõrgestamise strateegiat, mis annaks meile maailmaturul majanduslikud eelised,” teatas Geithner täna New Yorkis korraldatud konverentsil, „tugev dollar on ka Ühendriikide huvides tähtis.”

Viimastel nädalates on USA dollar näidanud peamiste valuutade suhtes langustrendi ning dollari indeks on kukkunud viimase 2,5 aasta madalaimale tasemele.

„Geithneri tänane esinemine tegi Föderaalreservi juhi Bernanke homse ülesastumise märgatavalt lihtsamaks,” teatas Deutche Banki analüütik Alan Ruskin oma kirjas klientidele, „Bernankelt küsitakse kindlasti nõrga dollari kohta ning nüüd saab ta viidata Geithneri kommentaarile ja lükata tähelepanu endalt mujale.”

Ühendriikide Föderaalreservi juht Ben Bernanke peab homsel pressikonverentsil kaitsma keskpanga lõtva rahapoliitikat, mis peaks kaasa tooma dollari jätkuva languse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. April 2011, 21:07
Otsi:

Ava täpsem otsing