Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Siseinfo kahtlus

Kadri Bank 29. aprill 2011, 12:20

SEB soovitas oma klientidel osta AP M¸ller-Maerski aktsiaid, tuginedes ettevõtte investorsuhete juhilt saadud mitteavalikule informatsioonile, kirjutab Rootsi majandusleht Dagens Industri. Kopenhaageni börs vaatab nüüd tehingut üle.

11. aprillil kohtus AP M¸ller-Maerski investorsuhete juht Henrik Lund SEB analüütikuga ning samal päeval saatis SEB oma klientidele info, kus soovitas  M¸ller-Maerski aktsiaid osta enne 11. mai kvartalitulemuste avaldamist ja olla seejärel neid kohe valmis maha müüma.

Analüütik kirjutas klientidele, et M¸ller-Maerski töötaja oli andnud talle juhiseid otsustamaks selle üle, kas panga hinnang ettevõtte aktsiale on vastavuses M¸ller-Maerski majandustulemustega. Panga analüütiku sõnul oli Lund pidanud panga prognoose liiga tagasihoidlikuks, kirjutab DI.

Nüüd uurib Kopenhaageni börs juhtunut. Kui SEB Enskilda kliendid on ostnud aktsiaid tuginedes mitteavalikule informatsioonile, siis võib seda pidada siseinfo ärakasutamiseks, ütles ajalehele Kopenhaageni börsi esindaja.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. May 2011, 08:59
Otsi:

Ava täpsem otsing