RIM-i uued mudelid aktsia langust ei peatanud

Rait Rebane 02. mai 2011, 21:48

Eelmisel nädalal investoreid müügitulemuste langusega hirmutanud BlackBerry tootja Research in Motion tutvustas täna kahte uut telefoni ning operatsioonisüsteemi, mis peaksid poelettidele jõudma lähikuudel.

Täna Floridas toimunud BlackBerry World konverentsi tutvustaid Research in Motioni juhid kahte uut BlackBerryt. Peagi poelettidele jõudvatel mudelitel on täisklaviatuuri ning 2,8 tolline ekraan, samuti on telefonid eelkäijatest märgatavalt õhemad.

Eelmisel nädalal kvartalitulemused ning kesise prognoosi avaldanud Research in Motioni aktsia vastas uudistele enam kui 14 protsendise langusega ja kukkus 6 kuu madalaimale tasemele. Telefonitootja üritab täna avaldatud uute mudelite ning operatsioonisüsteemiga investorites taas huvi tekitada.

„Me uskusime, et turg aina kasvab ja kasvab ning kõigile jätkub ruumi, kuid siis toimusid nutitelefonide turul suured muutused,” teatas täna RIM-i tegevjuht Jim Balsillie analüütikutele korraldatud konverentsil, „ühel hetkel me jäime oma toodetega arengust maha.”

„Investorid ootasid, et RIM käib välja 3 kuni 4 uut mudelit, kuid ettevõte piirdus 2 telefoniga,” teatas Bloombergile RBC Capital Marketsi analüütik Mike Abramsky, kes eelmisel nädalal alandas RIM-i aktsiareitingu „sector perform-i” peale.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2011, 21:48
Otsi:

Ava täpsem otsing