"Erikontrolliga küsitakse müügitehingute kohta"

Kadrin Karner 04. mai 2011, 10:30

Baltplast OÜ küsib erikontrolliga Arco Vara viimaste aastate müügitehingute kohta täiendavat infot, mida vaid sel viisil väljastada saabki, ütles Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere.

„Erikontrolliga tahetakse teada viimase kahe-kolme aasta suuremate müügitehingute kohta täiendavaid andmeid ja me ei saa neid muidu avaldada kui erikontrolli käigus,“ selgitas Tampere. Ta lisas, et seetõttu on ka erikontroll Arco Vara poolt soovitud lahendus.

Tampere rääkis, et igasugustele küsimustele vastates peab börsiettevõte lähtuma sellest, kas küsitud info on juba börsile avaldatud või mitte. Kui mitte, siis küsimusele vastata ei saa. „Praktiliselt ainus võimalus midagi avaldatule lisaks öelda ongi erikontroll,“ märkis ta.

Seega Toomas Tool ei ürita erikontrolliga Arco Vara milleski kahtlustada? „Seda oleks jah natuke palju välja lugeda. Mida ta sellega öelda tahab, peate ikka tema enda käest küsima. Aga meie seda muret ei näe praegu,“ vastas Tampere. 

Arco Vara juhatuse seisukoht erikontrolli korraldamise kohta on toodud dokumendis "Aktsionäri ettepanekud üldkoosoleku päevakorrale ja otsuste projekt". Seal on kirjas, et Arco Vara juhatus leiab, et on otstarbekas erikontrolliga nõustuda.

Ühtlasi tehti ettepanek, et erikontrolli võiks teha Ernst & Young ja erikontrolli maksimumsuurus võiks olla 18 000 eurot.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2011, 17:58
Otsi:

Ava täpsem otsing