Silvano aktsia tõusutuules?

Raivo Sormunen 11. mai 2011, 09:32

Eile hilisõhtul oma esimese kvartali majandustulemused avaldanud Silvano FG aktsia võib alustada täna börsil kiire tõusuga ning on loota, et analüütikud hakkavad Silvano aktsiale antud hinnasihte tõstma.

Silvano FG müügitulu kasvas võrreldes aastatagusega 26,9% ja ulatus 25,455 miljoni euroni. Samas hüppas ettevõtte omanikele kuuluv puhaskasum koguni 106% ja jõudis 5,09 miljoni euroni (0,13 euroni aktsia kohta).
Mõlemad numbrid (eriti kasuminumber) ületas märkimisväärselt turu ootusi.

Suur osa kasumist (1,63 miljonit eurot) saadi valuutakursi muutustest, kuid ka eelmisel aastal oli vastav kasum üsnagi märkimisväärne (1,31 miljonit eurot).

Silvano mainib kvartaliraportis, et esimeses kvartali rentaablusnäitajad kõrgeimad tänu põhimüügiartikliteks kujunenud ujumisrõivaste ja moekollektsioonide müügile. „Esimese kvartali müügitase jääb tavaliselt alla II ja III kvartali kõrghooaja näitajatele, kuid rentaabluse kasv oli 2011. aasta I kvartalis väga suur. Kavandatust pisut paremate tulemuste saavutamisele I kvartalis aitasid kaasa Venemaa turu järjepidev kasv, Ukraina majanduse märgatavam taaselavnemine, suur müügikäive Valgevenes ja taaselavnevad Balti turud,“ märgib Silvano.

Eile lõpetas Silvano FG aktsia Tallinna börsil 3,14 eurol.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. May 2011, 09:40
Otsi:

Ava täpsem otsing