Kallid toiduained söövad venelastel palga ära

Katri Soe-Surén 28. juuni 2011, 13:14

Venemaa statistikaamet Rosstat on hinnavõrdluses avastanud suuri erinevusi toiduainete hinnatõusu osas Venemaal ja Euroopas, kirjutab RIA Novosti.

Inflatsioon oli Venemaal aasta esimese kuu jooksul 4,8 protsenti, Euroopa Liidu keskmine oli  vaid 1,9 protsenti. Venemaal tõusid aga nn sotsiaalselt oluliste toiduainete hinnad keskmiselt 30 protsenti. Toiduained on Venemaal 13 protsenti kallimad kui USA-s, Hiinas, Portugalis või Hispaanias, samas venelaste sissetulekud on väiksemad kui nimetatud riikides elavatel inimestel.

Viimase aastaga on ennekõike kallimaks läinud kartul ja supiroheline (55 protsenti), päevalilleõli (55%), suhkur (25%), sai (22%) ja piim (19%). Ekspertide sõnul on venelaste ostujõud tõusnud ülemise piirini.

RIA Novosti andmetel kulutavad inimesed Venemaal toiduainetele 28,8% sissetulekust, Ukrainas 50%, Moldovas 40,8%, Valgevenes 39,2%. Samas Luksemburgis, ELi rikkaimas riigis, on see protsent vaid 8,1, Suurbritannias 8,5 ja Iirimaal 8,6.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. June 2011, 13:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing