Tartu idufirma Campalyst pääses Seedcampi

Silvia Kruusmaa 12. juuli 2011, 14:53

Märtsi lõpus Riias Garage48 üritusel alguse saanud idufirma Campalyst, mille neljast asutajaliikmest kaks on eestlased, võitis New Yorgis start-up’ide konkursilt Seedcamp investeeringu ja ligipääsu tippmentorite võrgustikule.

"Meie ettevõte on saanud nii kiiresti arendada tänu Garage48 mentoritele ja mais-juunis toimunud Soome Startup Sauna kuuenädalasele programmile, mis samuti lõppes Campalysti võiduga. Ootame põnevusega koostööd Seedcampiga, et ettevõtet arengus veel mitme sammu võrra edasi viia," sõnas Campalysti arendusjuht Juhan Aasaru.

Campalyst arendab Tartus analüüsitarkvara, mis mõõdab Facebookis tehtavate turunduskampaaniate tasuvust, toote peamised sihtturud on Suurbritannia ja Ameerika Ühendriigid. Firma juht on lätlane Jevgenijs Kazanis, tarkvaraarendust veavad varem Webmedias töötanud programmeerijad Juhan Aasaru ja Sander Muru.

Seedcamp on Euroopa alustavate tehnoloogiafirmade kiirendi, mille toel on tuult tiibadesse kogumas ka Eestist pärit nn inseneride Facebook GrabCAD ja majandustarkvara Erply. Lisaks investeeringule aitavad rohkem kui 1200 Seedcampi võrgustikku kuuluvat mentorit konkursi võitnud ettevõtteid aasta jooksul firma ülesehitamise ja arendamise alal.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. July 2011, 14:54
Otsi:

Ava täpsem otsing