Ettevõtete aktsiad languses

Ergo Sõõru 14. juuli 2011, 22:17

Emerging indeksi aktsiad kukkusid peale Moody’se hoiatust langetada USA krediidireitingut, tõstes muret, et võlakoormus USAs ja Euroopas piirab globaalset majanduskasvu.

Rohkem kui 450-ne erineva ettevõtte aktsiad MSCI Emerging indeksil on hakanud langema, mil 312 ettevõtte aktsiad hakkasid tõusma. 21 riigi indeks on langenud 0,1% 1136,52 tasemeni. Brasiilia Bovespa indeks kukkus seitsmendat korda viimase kaheksa kauplemispäeva jooksul spekulatsioonidel, et globaalne majanduskasv võib takerduda kriisidesse. Lõuna-Aafrika valuuta rand on langenud täna 1,1% dollari –ja 1,3% euro vastu.

Reitinguagentuur Moody’s suurendas survet USA poliitikutele tõstmaks 14,3 triljoni suurust võlalimiiti, mis asetas rahvuse krediidireitingu alandamise võimaluseni.

Itaalia müüs viieaastased võlakirjad kõrgeima intresskasumiga viimase kolme aasta jooksul. LAV’i rand hakkas langema terase, ehituse ja energia valdkondade spekulatsioonide üle, mis pidurdavad Aafrika suurima majanduse majanduskasvu.

„USA laenamiskulud võivad tõusta krediidireitingut alandades, aeglustades ettevõtete laienemist ja tarbijate kulutusi,“ ütles Rizal Commercial Banking Corp.’i investeeringute juht Mike Raz uudisteagentuurile Bloomberg.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. July 2011, 00:10
Otsi:

Ava täpsem otsing