Mobius: USA ei ole enam ohutu

Rainer Saad 29. juuli 2011, 10:25

Investor ja fondijuht Mark Mobius ütles reedel CNBC-le, et USA dollar ja Riigivõlakirjad, mis on pakkunud investoritele läbi aegade kaitset, ei ole Ameerika võlaummiku pärast enam ohutud.

Mobius, kes juhatab 50 miljardi dollari suurust Templeton Emerging Markets Group-i, usub, et arenevad turud on palju ohutum koht kuhu kapitali paigutada. „Võlakriis Ameerikas ja Lääne-Euroopas paneb arenevad turud väga soodsale positsioonile. Nende riikide võla suhe SKP-ga on oluliselt madalam kui arenenud riikidel. Samuti on nende valuutareservid suuremad.”

Mobius usub samuti toorainetesse, eriti kulda. „Toorained moodustavad väga suure osa meie portfellist, sest me usume nende hindade jätkuvale tõusule,” ütles ta. "Kui rääkida Hiina või India kasvu aeglustumisest, siis vaadates seda, et näiteks Hiina on kasvanud 7-8-9% aastas, siis isegi 7% on väga suur kasv."

Mured uue majanduslanguse ees on üle paisutatud. „Tarbijad kulutavad nii Ameerikas kui arenevatel turgudel. Tarbijatel on palju vabaraha, mida kulutada,” ütles Mobius.

Templetoni peamised investeeringud on Hiinas, Indias ja Venemaal. Samuti on firma investeerinud 1 miljard dollarit Nigeeriasse, Vietnamisse, Ukrainasse ja teistesse riikidesse, mida Mobius peab odavateks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. August 2011, 13:36
Otsi:

Ava täpsem otsing