Arvutustes viga?

Fredy-Edwin Esse, California 08. august 2011, 09:29

Ameerika Ühendriikide rahandusministeeriumi teatel on Standard & Poors teinud otsuses alandada USA riigireitingut arvutustes vea.

Esialgu on veel reitinguagentuuri juhid jäänud kindlaks 5. augustil välja kuulutatud otsusele ja süüdistavad riigi poliitilist süsteemi, mis ei ole suutnud adekvaatselt tegeleda defitsiidi küsimusega.

USA rahandusministeerium avalikustas eile avalduse, milles öeldakse, et S&P tunnistas viga enda kalkulatsioonides ning reitinguagentuur tegi kokku 2 triljoni dollarilise vea, vahendas Bloomberg.

Agentuuri kritiseerides ei hoidnud USA rahandusminister Timothy Geithner end tagasi. "S&P on näidanud täiesti kohutavat otsustusvõimet ja nad on ennast üleval pidanud väga halvasti," ütles ta CNBC-s antud intervjuus. "Lisaks on nad üles näidanud hämmastavat teadmatust USA eelarve baasarvutuste kohta."

Lisaks üritas Geithner turge rahustada. "Ei ole mingit riski, et USA ei suudaks kunagi enda kohustustele vastu tulla," ütles minister. "Meil seisavad mõned väljakutsed ees, kuid me suudame nendega toime tulla."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. August 2011, 16:14
Otsi:

Ava täpsem otsing