Inges Kindlustus kukkus kahjumisse

, 15. august 2011, 07:07

Inges Kindlustusele oli möödunud majandusaasta keeruline, sest 2009 teenitud 106,7 miljonit krooni kindlustuspreemiaid kahanes mullu 67 miljoni kroonini ning aasta lõpetas firma kahjumis.

„Väikse hinnalangusega turul ei läinud me kaasa, et hoida reservid kindlalt tugevad. Kõik meie kliendid on saanud siiski turu soodsaimad pakkumised. Müügi vähenemine tuligi põhiliselt kõrgema kahjususega piirkondade ja sõidukiliikide hindade samal tasemel hoidmisest,“ selgitas Inges Kindlustuse suuromanik ja juhatuse esimees Voldemar Vaino majandusaasta aruandes ära toodud väidet, et kahjum suurenes, kuna firma otsustas erinevalt teistest firmadest kindlustushindu mitte langetada.

Samas on Vaino hindade mitte langetamise otsusega ka tagant järele rahul. „Jah, kahjusus jäi hoolimata karmist talvest tänu kontrolli all hoitud hinnatasemele suhteliselt rahuldavaks.“

Inges Kindlustuse kahjumi suure numbri taga seisab ka teine asjaolu. Nimelt otsustas firma maksta juhatuse liikmele välja varasemate aastate põhjal määratud ühekordse tasu, mis Vaino kinnitusel oli umbes 20% aastatel 2004–2008 teenitud kasumist.

Artiklit saab lugeda paberlehest tellides lehe SIIT või ostes päevapileti SIIT.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. August 2011, 10:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing