Nokia aktsia tõuseb

Maarja-Liis Mitri 15. august 2011, 19:41

Nokia aktsia tegi Helsingi börsil pooleteise aasta tõusurekordi, kui Google teatas, et ostab Motorola Mobility Holdingsi.

Tehingu tulemusena võivad mõned Google'i Android-tarkvaral põhinevate telefonide tootjad viimasest eemalduda ja luua sidemed alternatiivsete platvormidega nagu Microsoft, mis teeb tarkvara-alast koostööd Nokiaga, vahendab uudisteportaal Bloomberg. 

"See võib Microsofti taas fookusesse tõsta, mis tooks kaudselt kasu ka Nokiale," ütles  Lee Simpson, investeerimispangandusega tegeleva Jeffries Internationali esindaja.

Nokia aktsia hind tõusis uudise peale 9,1 % ehk 34 senti, viies selle 4,09 eurole, mis on aktsia kõige järsem tõus alates 2010. aasta jaanuarist. Ühtlasi aitas see vähendada 2011. aasta algusest mõõdetud aktsia hinna langust 47 protsendile.

Nokia asendab varasemalt kasutatud Symbiani operatsioonisüsteemi uue Microsofti poolt toodetud Windows Phone'iga, üritades nutitelefonide turul konkureerida nii iPhone'ide kui ka Androidil põhinevate telefonidega. Seotus Microsoftiga on tekitanud ka spekulatsioone, et viimane plaanib Nokia üle võtta, vaatamata sellele, et Nokia tegevjuht Stephen Elop on rõhutanud kuulujuttude alusetust, kirjutab Bloomberg.


 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2011, 21:02
Otsi:

Ava täpsem otsing