USA kestvuskaupade tellimused tõusid

Maarja-Liis Mitri 24. august 2011, 18:11

USA kestvuskaupade tellimused tõusid juulis prognoositust suuremal määral. Kasvu vedajaks oli nõudluse suurenemine nii auto- kui ka lennukitööstuses, vahendab uudisteportaal Bloomberg.

Vaatamata sellele et usk maailma võimsamasse majandusse pole viimasel ajal väga tugev olnud, tuues kaasa ohu, et nii eratarbijad kui ka ettevõtted ei soovi antud tingimustes oma kulutusi suurendada, suutsid USA kestvuskaupade tellimused näidata juulis korralikku tõusu.

Ühendriikide Kaubandusministeeriumi andmetel tõusid juulis tellimused kaupadele, mille kestvusaeg on vähemalt kolm aastat,  4% võrra, püstitades nelja kuu rekordi. Bloombergi küsitletud 81 majandusteadlase mediaanprognoosiks oli olnud tellimuste 2 protsendiline kasv. Jättes arvestamata volatiilse transporditööstuse, kasvasid juulis kestvuskaupade tellimused 0,7%.

Korrigeeriti ka juuni kestvuskaupade tellimuste andmeid. Varem raporteeritud  2,1% suurune langus asendus 1,3% langusega.

Juulis langesid tellimused nii masina-, arvuti- kui ka kommunikatsiooni-seadmetele, kuid tõusu näitasid nii mootorsõidukite ja nende varuosade (11,5%)  kui ka kauba- ja reisilennukite tellimused (43,4%).  Autotööstuse edasiminek on märk sellest, et Jaapani maavärinast tingitud varustamistõrgetest hakatakse viimaks üle saama.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. August 2011, 19:35
Otsi:

Ava täpsem otsing