Äripäev rõõmustab ja kurvastab

1706-aripaev 04. september 2011, 11:47

Äripäev valis lõppeva nädala sündmustest välja rõõmustavad ja kurvastavad seigad.

RÕÕMUSTAB

Narva ujub taas vastuvoolu. Kui ehituse hind – materjali ja töökäte kallinemise tõttu – mujal Eestis tõuseb, siis Narva näitab teistsugust trendi. Kaitsepolitsei korruptsioonivastase võitluse ühe tulemusena on viimastel kuudel märgatavalt odavnenud Narva linna lihtmenetlusega ehitushanked. Korruptsioonita saab odavamalt.

Meil on uus president. Esmaspäeval sai läbi vaevaliselt presidendiralliks vormuda püüdnud ettevõtmine ja Eestil on uus, endine president. Ettearvatud tulemuse ootamise ning kunstliku diskussiooni asemel saame rõõmustada, et see oluline küsimus on nüüd vastusega ja taas saab olulisemate argiajatamiste juurde naasta.

Salavideo tõi karistuse. Sel nädalal sai punkti aprillis Äripäeva ajakirjaniku Kadri Jakobsoni salavideost alanud saaga. Ravimiamet mõistis 25 000 eurot trahvi ravimifirmale MSD (Merck Sharp & Dohme), mille koolituse sildi all korraldatud arstide ajupesu amet Äripäeva video peale uurima hakkas. Karistuse toonud klippi ajupesust, mis on läbi aegade enimvaadatud Äripäeva videolugu, saab vaadata www.aripaev.ee

KURVASTAB

Mustad pilved. Jälle. Alles saime veidi hinge tõmmata, sest kolm aastat tagasi alanud vastumeelne sõit ameerika mägedel tundus finiðisse jõudvat. Sel nädalal selgus aga, et ees ootava kurvi taga võib olla nii lõpusirge kui ka uus iiveldama ajav sööst sügavikku. Lõppev nädal tõi avalikuks pankade mustades toonides maalitud tulevikuprognoosid. Lisame siia veel kestva ebakindluse euro suhtes ning ega Ameerikastki kindlaid häid uudiseid paista. Vastuoluline on seejuures, et meil läheb praegu justkui hästi – töötus väheneb, eksport kosub, tööd on. Ehk, nagu ütles SEB analüütik Hardo Pajula – suur pilt (maailm) ja väike pilt (Eesti) kisuvad praegu üksteisest üha enam lahku. Tuleb erinevad stsenaariumid läbi mõelda ja kõigeks valmis olla.


 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2011, 11:57
Otsi:

Ava täpsem otsing