Hiina võib renminbi vabaks lasta

Katri Soe-Surén 09. september 2011, 14:11

Hiina keskpank plaanib renminbi vahetuskursi lähema nelja aasta jooksul vabaks lasta, kirjutab Reuters.

„Ma arvan, et on vägagi võimalik, et Hiina laseb aastaks 2015 käiku renminbi konverteeritavuse,“ tsiteeris Reuters Hiina majandusprofessorit Li Daokuid. Li kuulub Hiina Rahvapanga rahapoliitika komisjoni, mis omakorda tegeleb keskpanga nõustamisega. Veel eile ütles Hiina keskpanga juht Zhou Xiaochuan, et „seni veel puudub täpne ajaline plaan täieliku konverteeritavuse saavutamiseks“. Zhou avaldus tuli pärast seda, kui EL kaubanduskoja president Pekingis David Cucino oli rääkinud renminbi vahetuskursi vabakslaskmisest aastal 2015, viidates vestlustele Hiina valitsusametnikega.

Täielik konverteeritavus tähendab, et valuuta on ilma piiranguteta igaühe jaoks teistesse valuutadesse ümbervahetatav. Renminbi puhul see siiani nii ei ole, kuna välismaalastel on valuutale vaid piiratud ligipääs. Samuti on välisinvesteeringud Hiinas range kontrolli all.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. September 2011, 14:11
Otsi:

Ava täpsem otsing