Austraalia langetas intressi

Romet Kreek 01. november 2011, 09:13

Austraalia keskpank tegi täna esimese intressimääralangetuse 2009. aasta aprillist, kuna inflatsioonisurve alaneb ja nõrgem maailmamajanduse kasv ohustab riigi maavaradest veetud majandust, vahendas Bloomberg.

Keskpank langetas intressimäära 0,25 protsendipunkti võrra 4,5 protsendile. 27 analüütikut ootasid sellist tulemust, teised ei oodanud.

Austraalia peaminister Julia Gillard ütles, et otsus tõi kodumajapidamistele tervitatavat kergendust. Kommertspangad Commonwealt Bank of Australia ja Westpac Banking Corp. Langetasid sama palju intressimäärasid. Westpaci teatel säästavad 250 000 Austraalia dollari suuruse hüpoteeklaenuga kliendid intressimuutuse tõttu 41 Austraalia dollarit kuus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. November 2011, 09:13
Otsi:

Ava täpsem otsing