Mida tegid profid kolmandas kvartalis?

Raivo Sormunen 16. november 2011, 00:00

USA Väärtpaberi Järelevalve (SEC) avaldatud investeerimisraportitest said investorid pildi, millistele väärtpaberitele on finantshaid kolmandas kvartalis panustanud.

Riskikapitalist George Soros on viimases kvartalis investeerinud peamiselt tehnoloogiafirmade vahetusvõlakirjadesse.

Soros ja vahetusvõlakirjad. Soros Fund Management LLC on 477,6 miljoni dollari eest ostnud pooljuhtide tootja Micron Technology vahetusvõlakirju, vahendas uudisteagentuur MarketWatch.

Lisaks on fond soetanud mälukaartide tootmise poolest tuntud SanDiski vahetusvõlakirju ning aktsiaid, Motorola Solutionsi aktsiaid ning fiiberoptiliste seadmete tootja JDS Uniphase'i vahetusvõlakirju.

Kui mais tuli Sorose fond välja kullast ja metallisektori aktsiatest, siis viimases kvartalis on ta jällegi hakanud kullaga spekuleerima. Septembri lõpus oli fondil 22,9 miljoni dollari eest ostuoptsioone ja samas ka 19 miljoni dollari eest müügioptsioone börsil kaubeldavale kullafondi osakutele.

Palson pidi müüma kulda. Kauaaegne kullapromoja John Paulson on viimases kvartalis kolmandiku oma firmale Paulson & Co kuulunud kullafondi osakutest maha müünud. Ehkki müügikogus ulatub 2 miljardi dollarini, ei pruugi see olla tingitud sellest, et Paulson on usu kulda kaotanud. Kuld on endiselt investeerimishai kaalukalt suurim investeering. Pigem võib see olla tingitud sellest, et Paulsoni riskifondidel oli ääretult nõrk kolmas kvartal ning ta pidi seetõttu ka kulla osakaalu oma fondides vähendama.

Üleeile selgus ka, et Warren Buffett on ostnud oma Berkshire Hathaway'le tervelt 10,7 miljardi dollari eest tehnoloogiahiiu IBMi aktsiaid. Huvitav on asja juures tõik, et valdusfirma on aktsiaid ostnud kokku juba viimased kaheksa kuud, kuid keegi ei tea sellest midagi. Eile tuli välja, et USA Väärtpaberi Järelevalve on teinud Buffettile erandi, mistõttu õnnestus tal I ja II kvartalil SEC-le esitatud dokumentides IBMi osalust varjata.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 19:06
Otsi:

Ava täpsem otsing