Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Briti keskpanga liige: üks euroala riik võib lahkuda

Romet Kreek 24. november 2011, 10:25

Bank of Englandi rahapoliitikat tegeva nõukogu liige David Miles ütles, et on risk, et üks euroala riik võib rahaliidust lahkuda, ning piirkonna kriis kasvatab Suurbritannia majanduse väljavaate ebakindlust.

„Ma ei usu, et ma saan kindlalt öelda, et kõik praegused euroala maad jäävad sinna,“ ütles Miles ITV telesaates.

„Suurbritannia tagasipöördumine normaalse majanduskasvu juurde on aeglane protsess, mis võib toimuda kahe aasta jooksul,“ ütles Miles. „Riske on külluses ja minu vaade võib osutuda liiga optimistlikuks, kuid ka liiga pessimistlikuks.“

"Kes teab, kuidas asjad kujunevad,“ ütles Miles. „Päris raske on ette teada, kus me oleme nädala lõpus, rääkimata siis kolme või kuue kuu pärast.“

Novembris säilitas üheksaliikmeline rahapoliitika komitee võlakirjade ostmise 275 miljardi naelase eesmärgi. Euroala võlakriisi riskide kasv on pannud mõnda rahakomitee liiget soovima suurendada programmi, mis võib aja jooksul muutuda põhjendatuks.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:53
Otsi:

Ava täpsem otsing