Tallink tõstis pakkumist 200 000 euro võrra

Ken Rohelaan 22. jaanuar 2014, 17:55

Tallinki ja Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) palgavaidlus jätkus täna ettevõtte pakkumisega suurendada palgakulu teisipäevaselt 3,5 miljonilt eurolt 3,7 miljonini.

Tallink Grupi personali- ja arendusdirektori Vahur Ausmehe sõnul on tööandja kogu aeg olnud valmis läbirääkimisteks ning seda ka tegevusega näidanud, nagu näiteks täna. Ausmehe teatel on EMSA endale kindlaks jäänud, sest ametiühing on teinud väga suure sammu vastu, tulles 10 miljoni euro suuruselt pakkumiselt 3,7 miljonini. "Homme ootame järgmisi edasiminekuid. EMSA saab seda homme oma juhatusega arutada," ütles Tallinki esindaja.

EMSA juhatuse esimehe Jüri Lemberi ütluste järgi prooviti täna leida tasakaalu erinevate ametikohtade palkade vahel. "Hinnanguliselt on tõenäosus 80 protsenti, et tuleme kokkuleppele," lisas Lember. Tema sõnul on lisaks palgaleppele vaja taaskehtestada kollektiivleppe tekst ja sõnastada juriidiliselt korrektselt kiirlaevade suvised lisatasud.

EMSA esindaja teatel ootab ametiühing riikliku lepitaja palgatõusu pakkumise ära ning asub homme erakorralisel juhatuse koosolekul seda arutama. "Loodan, et juhatuse poolt tuleb positiivne otsus, aga kuni selleni on veel kõik võimalik. Võib-olla tehakse veel mõni ettepanek, et lepitaja midagi muudaks," täpsustas Lember.

Teisipäeval tõstis Tallink palgakulude suurenemise pakkumise 9,5 protsendini varasemalt 5,5 protsendilt. EMSA langetas varasema ligi 20protsendilise soovi 12,7 protsendile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. January 2014, 17:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing