Roubini: arenevate turgude valuutad saavad veel valu

Fredy-Edwin Esse, California 31. jaanuar 2014, 20:45

Kuigi tugevasti peksa saanud arenevate turgude valuutad suutsid neljapäeval teha hingetõmbepausi, siis ökonomist Nouriel Roubini sõnul ei ole nad kukkumist lõpetanud.

Võttes arvesse makroriske, poliitilist riski, kasvu ja inflatsiooni, näen ma jätkuvalt kukkumisruumi õrnukestele arenevatele turgudele," ütles Roubini intervjuus MarketWatchile.

Tema sõnul on intressimäärade tõstmine nagu Türgi seda see nädal tegi aidanud, kuid poliitikud peavad ka inimesi rahulolevatena hoidma.

"Türgi samm aitab hoida vaos Türgi liiri odavnemist, kuid küsimus on kui kauaks nad suudavad intressimäärasid kõrgetena hoida kõigis neis riikides, kui kasv on aeglustumas ning valimised on tulekul," ütles tunnustatud ökonomist.

Roubini hinnangul ei ole riigid monetaarpoliitikat piisavalt koomale tõmmanud. "Lõpuks nad teevad seda," ütles ta. Türgi ja Lõuna-Aafrika, kes mõlemad tõstsid intressimäärasid see nädal, on n-ö "hapra viie" areneva turu liikmed.

Roubini sõnul ei saa neid viite riiki (ülejäänud kolm on Brasiilia, India ja Indoneesia) täiesti ühte potti panna, kuid kõigil on järgmised väljakutsed: fiskaaldefitsiit, jooksevkonto defitsiit, aeglustuv kasv, tõusev inflatsioon, valimised tulekul.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2014, 20:46
Otsi:

Ava täpsem otsing