Kolmapäev 1. märts 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Päev börsil: turud kergelt plussis

Rainer Saad 04. märts 2014, 09:46

Eile langesid turud kogu maailmas, kuna investorid kardavad sõja puhkemist Venemaa ja Ukraina vahel. Täna olid Aasia turud kergelt plussis ja ka Euroopas on oodata väikest tõusu.

Jaapani börsiindeks Nikkei tõusis pool protsenti, Hongkongi Hang Seng 0,9%. Lõuna-Korea Kospi langes 0,6%, kuna pinged Põhja-Koreaga pole veel lahendust saanud. Eile tulistas Põhja-Korea välja kaks ballistilist raketti, rikkudes sellega ÜRO resolutsiooni, mis kutsus Põhja-Koread üles loobuma ballistiliste rakettide programmist.

Silvercrest Asset Managementi peastrateeg Patrick Chovandec ütles CNBC-le, et Ukraina on oluline geopoliitiline oht maailmale, kuid selle majanduslik mõju nii suur pole. „Ukraina SKP on ainult 7 protsenti Kreeka omast. Ma arvan, et turud on pisut üle reageerinud Ukraina majanduslike mõjude pärast ja seda isegi siis, kui Ukrainas peaksid asjad halvemaks minema.”

Vene uudisteagentuuride teatel on president Putin käskinud sõjaväel õppustelt tagasi baasidesse pöörduda. Kreml on varem öelnud, et õppused, mis leidsid aset Ukraina piiri lähedal, ei ole seotud sündmustega Ukrainas.

Vene aktsiaturg Micex on täna tõusnud 3 protsenti. Eile langes börsi turuväärtus 60 miljardit dollarit (43,6 mld eurot).

Ka Euroopa suuremad börsid avanevad pärast eilset langust täna mõned punktid plussis.

 

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2014, 09:59
Otsi:

Ava täpsem otsing