Volkswageni müüki vedasid Porsche ja Audi

Rainer Saad 29. aprill 2014, 13:26

Euroopa suurima autotootja Volkswageni esimese kvartali tegevuskasum kasvas 22 protsenti ja seda tänu Porsche ja Audi rekordmüügile.

Kasum enne intresside ja maksude mahaarvamist kasvas võrreldes möödunud aasta sama ajaga 2,34 miljardilt eurolt 2,86 miljardi euroni. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid 2,74 miljardi euro suurust kasumit. Käive suurenes 2,7%, 48,7 miljardi euroni.

Porsche esimese kvartali tegevuskasum kasvas 22 protsenti 698 miljoni euroni. Audi tegevuskasum suurenes 0,5%, 1,31 miljardi euroni.

Eelmisel kuul teatas Volkswagen, et võib sel aastal esimest korda müüa üle 10 miljoni sõiduki. „Volkswageni grupp on viimastel aastatel saavutanud tugeva positsiooni. Meie hea algus praegusele majandusaastale on tõestus sellest,” ütles VW tegevjuht Martin Winterkorn.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. April 2014, 13:26
Otsi:

Ava täpsem otsing