Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Armee võtab Slovjanski tagasi

02. mai 2014, 09:54

Ukraina valitsus saatis soomukid ja tankid täna Slovjanski linna separatistide kontrolli alt tagasi võitma, kirjutab agentuur Bloomberg.

Kaks Ukraina sõjaväehelikopterit tulistati alla, ühe piloot hukkus. Täna varahommikul algas terrorismivastase operatsiooni aktiivne faas Slovjanskis ja Kramatorskis, kirjutas Ukraina siseminister Arsen Avakov oma Facebooki lehel. Avakovi teatel on valitsusjõud hõivanud üheksa terroristide posti Slovjanski piiril ning linn on ümber piiratud.

„Terroristid avasid raskerelvadest Ukraina eriväelaste pihta tule, sealhulgas miinipildujast ja raketiheitjatest. Hukkunud on lendur ja on haavatuid. Käib tõeline lahing professionaalsete palgasõduritega. Terroristid ei kohku peitumast rahumeelsete Slovjanski elanike varju, mitmekorruselistesse majadesse – nad teavad, et Ukraina õhuväelastele on antud käsk mitte avada tuld, kui ohtu satuvad elamuobjektid,“ teatas siseminister Avakov oma sissekandes.

Tema sõnul käib vabastusoperatsioon siiski plaanipäraselt. Lisaks siseminister Avakovile on kohal ka Ukraina kaitseminister ja rahvuskaardi ülem.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2014, 17:16
Otsi:

Ava täpsem otsing