Hiina vähendab oma dollarireserve

Mait Kraun 16. juuni 2014, 19:23

Washingtonis täna avaldatud USA rahandusministeeriumi aruanne näitas, et Hiina vähendas oma dollarireserve juba kolmandat kuud järjest.

Aprilli seisuga hoidis Hiina enda valduses 1,26 triljoni dollari eest USA võlakirju. See on 8,9 miljardit vähem kui märtsis, teatas USA kaubandusministeerium oma igakuises raportis, vahendab Bloomberg.

Sellega langes Hiina dollarireservide hulk madalaimale tasemele alates 2013. aasta veebruarist. Vaatamata sellele omab Hiina kõige rohkem USA dollareid, teist kohta hoiab Jaapan.

Raport, milles on kirjas ka teave rahvusvahelisest kapitali liikumisest, näitas, et USA pikaajalistest võlakirjadest liikus aprillis välja 24,2 miljardit dollarit. Märtsis oli kapitali sissevool võlakirjadesse plussis – 4,1 miljardit dollarit.

Kokku omasid hiinlased välisvaluutareserve esimese kvartali lõpus 3,95 triljonit dollarit. Reservid on suurenenud tänu Hiina positiivsele kaubandusbilansile ja dollari ostudele, mis nõrgendas jüääni. Nõrgem jeen tähendas Hiina jaoks suuremat eksporti ja seega kapitali sissevoolu.

Suurematest riikidest tõstsid oma dollarireserve Jaapan ja Venemaa. Samas on Venemaa reservid aastatagusega võrreldes vähenenud koguni 22 protsenti.

Dollarireserve väga kiire tempoga suurendanud Belgia võttis tempot maha ning vähendas aprillis oma reserve 15 miljardi võrra. Võrreldes 2013. aasta augustiga on Belgia dollarireservid suurenenud 167 miljardilt 366 miljardi dollarini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2014, 19:55
Otsi:

Ava täpsem otsing