Erste pank viis Austria börsi langusesse

Birjo Must 04. juuli 2014, 12:15

Austria peamine aktsiaindeks tegi eile nelja kuu suurima languse, mis oli peamiselt põhjustatud Erste Group Banki aktsia kukkumisest.

Pank oli sunnitud välja andma hoiatuse, et muutlikud tingimused Ungaris ja Rumeenias mõjutavad tugevalt tänavuseid majandustulemusi, vahendab MarketWatch.

Erste Group Banki aktsia kukkus 14%, 19,94 eurole, pärast seda, kui pank andis teada, et tänavu võib oodata 1,4-1,6 miljardi euro suurust kahjumit. Kahjum on tingitud Ungari ja Rumeenia osakondade tegevusest. Aastased riskikulud tõstetakse 2,4 miljardile eurole võrreldes varasemalt prognoositud 1,7 miljardiga, teatas Erste.

Ungari valitsus kavatseb piirata pankade intresse välisvaluutas antud laenudele, et aidata koduomanikke juhul, kui Ungari forint peaks veelgi nõrgenema. Samal ajal plaanib Romanian National Bank vähendada halbade laenude osakaalu.

Austria ATX börsiindeks langes 3%, 2461,05 punktile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. July 2014, 12:15
Otsi:

Ava täpsem otsing