Reede 21. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tudengid ajavad Londoni üürihindu taevasse

Raido Neemre 22. juuli 2014, 20:12

Jõukad rahvusvahelised tudengid käivad Londoni kesklinnas korterit üürides välja summasid, mida isegi rahandusprofessionaalid ei ole nõus välja käima, peegeldades sellega linna kinnisvaraturu muutuvat dünaamikat.

London Central Portfolio andmetel oli viimase aasta jooksul Londoni kesklinnas välja üüritud korterite üürnikest lausa 41% jõukad välistudengid, rahandusprofessionaalide üürilepingute määr oli aga rekordmadalal ehk 21%.

„Tudengitest rentnike hulga kasv ei tohiks olla mingi üllatus. Westminsteris asub kolm maailma parimate ülikoolide hulka kuuluvat õppeasutust: Imperial College, University College London ja LSE ning neis õpib aastas 100 000 välistudengit,“ märkis London Central Portfolio tegevjuht Naomi Heaton.

„London on jõukate tudengite jaoks, kes otsivad oma tipptasemel hariduse juurde tippmajutust, muutunud justkui magnetiks,“ märkis ta.

„82% jõukatest Hiina perekondadest plaanib saata oma lapse välismaale õppima; tudengid on turu üha olulisemad suunajad,“ lisas Heaton. 

Tänu töökohtade ebakindlusele on finantsspetsialistid, kes ajalooliselt on Londoni kalleimates piirkondades elanud, tagasi tõmbunud ning eelistavad muid piirkondi.

Üürihinnad on aga jätkuvalt tõusuteel. London Central Portfolio andmetel on uute korterite hinnad viimase kolme kuuga kasvanud 6,2% võrra.

„Tudengitel on hinnatõusus oluline roll – neid ei ole mitte ainult rohkem, mis kasvatab turul konkurentsi, vaid nad on jõukamad. Tudengid maksavad enam üüri kui ettevõtlussektor, makstes korteri eest 600 naela nädalas, mis on 7% võrra enam kui keskmine turuhind,“ märkis Heaton.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. July 2014, 20:12
Otsi:

Ava täpsem otsing