Uued piirangud juba homme?

22. juuli 2014, 17:15

Euroopa Liidu välisministrid tegid täna Brüsselis Euroopa Komisjonile ja Euroopa Välisteenitusele ülesandeks esitada selleks neljapäevaks ettepanekud uute piiravate meetmete osas Venemaa suhtes.

Piirangud käsitlevad kaitsevaldkonda, seal hulgas relvamüügipiiranguid, ligipääsu kapitaliturgudele, kahese kasutusega kaupu ja tundlikke tehnoloogiad, seal hulgas energiasektoris.

Välisminister Urmas Paeti teatel leppisid ELi riikide välisministrid kokku, et piirangutega Venemaa suhtes tuleb edasi minna, sest poliitilised ja diplomaatilised sammud pole edu toonud. „Lisaks otsustati täiendada senist piirangutenimekirja nii üksikisikute kui ka ettevõtetega, kes on kaasa aidanud Venemaa sekkumisele Ukraina asjadesse," lisas ta pressiteate vahendusel.

Ta jätkas, et eelmise nädala Euroopa ülemkogu otsused, kus jõuti kokkuleppele sanktsioonide laiendamises Venemaa vastu, tuleb kiiresti ellu viia.

ELi välisministrid ütlesid ühisavalduses, et Venemaa peab asuma tegelikkuses panustama Ida-Ukraina konflikti peatamisse, asudes ühtlasi täitma varasemalt kokkulepitut. „Venemaa peab  lõpetama nii nn separatistide varustamise relvadega kui ka lennukatastroofi asitõendite rikkumise ning tagama Ida-Ukrainas viibivatele uurijatele täieliku ja takistamatu juurdepääsu katastroofipaigale.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2014, 09:54
Otsi:

Ava täpsem otsing