Briti firmad tahavad kildagaasi frakkida

Mait Kraun 29. juuli 2014, 00:10

Suurbritannia on muutnud kildagaasi frakkimise nõudeid, annab teada BBC. Et kasutada seda tihti keskkonnakahjulikkuses süüdistatud kaevandamisviisi näiteks looduskaitsealadel, tuleb nüüd järgida täiendavaid regulatsioone.

Valitsuse väitel on reeglid sellega tehtud rangemaks ja loodussõbralikumaks. Greenpeace aga väidab, et nii see ei ole. Nimelt on nüüd võimalik jätta kahe silma vahele kohalike omavalitsuste vastuväited frakkimisele.

Looduskaitsjad kardavad, et frakkimine reostab põhjavett ja põhjustab maavärinaid. Ärimehed ja poliitikud vaidlevad sellele aga tuliselt vastu. Energiaminister Matthew Hancocki sõnul oleks vastutustundetu pöörata selg võimalustele, mida kildagaasi kaevandamine pakub.

British Geological Survey teadlane Robert Gatliff ütles, et kildagaasi kaevandamiseni jõudmine võtab veel aega. Kõigepealt tuleb teha uuringuid, kaevata prooviauke ja seejärel otsustada, kus on parim koht frakkimiseks.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2014, 00:10
Otsi:

Ava täpsem otsing