Päev börsil: mustad uudised Euroopast

Birjo Must 14. august 2014, 10:50

Täna on Euroopa börsid languses, kuna nii Saksamaalt kui ka Prantsusmaalt tulid teise kvartali majanduskasvu kohta halvad uudised.

Euroala suurima majandusruumi Saksamaa SKP kahanes teises kvartalis eelnenud kvartaliga võrreldes 0,2% ja Prantsusmaa majanduskasv püsib juba teist kvartalit järjest nulli peal. Mõlemad tulemused jäävad allapoole ka kõige negatiivsemalt meelestatud analüütikute prognoose.

Stoxx Europe 600 Index kukkus varahommikul Londonis 0,2%. Standard & Poor’s 500 indeksi futuurid kukkusid 0,1%.

Meie aja järgi täna lõunal avaldatavad euroala SKP teise kvartali tulemused lisavad turgudele tõenäoliselt ebakindlust juurde ning süvendavad börside kukkumist. Bloombergi analüütikud prognoosivad, et regiooni majanduskasv kukkus teises kvartalis 0,1% peale.

USAst oodatakse täna uut nädalast tööturu statistikat.

Vastupidiselt Euroopale olid Aasia börsid varahommikul valdavalt rohelised. MSCI Asia Pacific Index tõusis täna 0,3%, mis on neljas järjestikune kasvu päev. Tokyo Topix indeks tõusis 0,7% ja Singapuri Straits Times Index kerkis 0,1%. Samal ajal kukutasid eilsed kehvad uudised Hiina majandusnäitajate kohta Hiina börsiindekseid - Shanghai Composite Index kukkus 0,4% ja Hang Seng Index langes 0,2%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2014, 15:51
Otsi:

Ava täpsem otsing