Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Putin lubab Rosneftile toetust

18. november 2014, 09:37
Rosneft
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141118/NEWS/141119665/AR/0/AR-141119665.jpg

Venemaa president Vladimir Putin kinnitas läinud nädalal, et riik ei jäta oma suurimat naftafirmat hätta.

Putin ütles intervjuus riiklikule uudisteagentuurile TASS, et valitsus kindlasti aitab Rosnefti, kui firmal peaks selleks vajadus tekkima. Tuleva aasta aprilliks tuleb tagasi maksta või refinantseerida laene kokku 21 miljardi dollari väärtuses, mis on valdavalt välisvaluutas, vahendab agentuur Bloomberg.

„Putini sõnad püüdsid kinnitada investoritele Rosnefti strateegilist tähtsust,“ kommenteeris Commerzban AG laenuanalüütik Apostolos Bantis. „See peaks vähendama investorite silmis maksevõimetuse riski.“

Rosneft, millel on rohkem lühiajalisi laene kui ühelgi teisel Venemaa suurfirmal, on lääne sanktsioonide tõttu globaalsetest kapitaliturgudest ära lõigatud.

Vaid mõned päevad enne Putini kinnitust oli Venemaa endine rahandusminister Aleksei Kudrin hoiatanud, et Rosnefti ei saa riiklikust reservfondist toetada. Oktoobri lõpul ütles Venemaa majandusminister Aleksei Uljukajev, et Rosnefti taotletud riigiabi – kokku 43 miljardit dollarit – ei vasta nõuetele, mille alusel fond abi annab.

Putini sõnul tuleb enne olukorda hinnata. Kiiret ei ole, sest firma on Putini sõnul heas rahalises seisus. 

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. November 2014, 10:01
Otsi:

Ava täpsem otsing