Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Venemaa Mistralidest: prantslased tegutsevad meie huvides

12. detsember 2014, 13:51
Mistral-tüüpi kopterikandja.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141212/NEWS/141219886/AR/0/AR-141219886.jpg

Venemaa ei vajagi Mistral-tüüpi kopterikandjaid, sest pole alust arvata, et tulevikus tehakse kuskile meredessant, teatas täna Vene valitsuse merekolleegiumi juhi asetäitja Sergei Šiškarjov.

"Ma ei näe nendel laevadel suuremat vajadust, sest neil on piiratud kasutusala," ütles ta. "Need laevad pole mitte kaitse eesmärgil, vaid need võimaldavad rünnata. Kuid meie strateegilistest huvidest lähtuvalt pole alust arvata, et me teeme kuskile meredessandi," selgitas ta.

Ta märkis, et Venemaa jaoks oleks parem saada kätte trahviraha. "Selles mõttes tegutsevad prantslased praegu meie huvides," lisas kolleegiumi asejuht.

2011. aastal sõlmis Venemaa Prantsusmaaga lepingu kahe Mistral-tüüpi dessantlaeva ehitamiseks, millest esimene, nimega Vladivostok, oli plaanis Vene mereväele üle anda tänavu sügisel. Üleandmine on aga teadmatusse veninud Ukrainas pingestunud olukorra tõttu.

Kaitsetööstust juhtiv asepeaminister Dmitri Rogozin (kes juhib ka merekolleegiumit) on varem öelnud, et Mistralide lepingu katkestamise korral on Venemaa ka ise suuteline ehitama lennumasinat kandva laeva. Lisaks kinnitas hiljuti Vene meediale keegi kõrge riigikaitseametnik, et Venemaa laevaehituskava näebki ette alustada veel enne 2050. aastat oma kopterikandjate ehitamisega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. December 2014, 14:18
Otsi:

Ava täpsem otsing