Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eestlased viivad oma leivanumbri Gruusiasse

09. märts 2016, 12:35
Gruusia hakkab Eesti eeskujul oma maksusüsteemi muutma.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160309/NEWS/160309692/AR/0/gruusia.jpg

Gruusia plaanib üle võtta Eestiga sarnase ettevõtete maksustamise süsteemi ehk kehtestada ettevõtete reinvesteeritud kasumile maksuvabastus. Selleks tehakse koostööd Eesti maksuekspertidega, teatas rahandusministeerium.

„Üks Gruusia valitsuse peamisi eesmärke on liberaliseerida maksuõigust ja maksuameti tööd, samuti toetada ettevõtlust investeeringute meelitamiseks, laiendada ettevõtlust ning suurendada tööhõive võimalusi,“ ütles Gruusia suursaadik Tea Akhvlediani. Selleks tehtavad muudatused Gruusia maksuseadustikku on tema sõnul välja töötatud Eesti näitel ning põhinevad Eesti maksumudelil.

„Põhjalik analüüs võimaliku reformi mõju kohta Gruusia ärikliimale tõestas, et sealne investeerimiskeskkond muutub atraktiivsemaks. See omakorda tekitab ettevõtjates huvi ning toob riiki otseseid välisinvesteeringuid, riigi majandus elavneb ning ettevõtetel on rahalistele vahenditele parem juurdepääs, mis on eriti oluline väikeste ja keskmiste ettevõtete jaoks,“ selgitas Akhvlediani.

Gruusia peaministri Giorgi Kvirikašvili algatusel on Gruusia valitsus aastateks 2016–2018 ette valmistanud reformipaketi, mis hõlmab nelja põhisuunda: ärikeskkonna parandamine, avatud valitsemine ja kaasamine, infrastruktuuri arendamine ning haridus.

Maksusüsteemi muudatused peaksid Gruusias rakenduma juba sel aastal.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2016, 12:35
Otsi:

Ava täpsem otsing