Soome parteid hülgavad Nordea

17. aprill 2016, 09:30
Nordea pank kriitika all
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160417/NEWS/160419742/AR/0/AR-160419742.jpg

Soome valitsusliitu kuuluv Põlissoomlased langetas reedel otsuse sulgeda oma konto Nordea pangas, teatas partei juhtkond.

Partei sekretär Riikka Slunga-Poutsalo teatas, et partei siseringis on juba varemgi arutatud panga vahetust ja kodumaiste pankade toetamist, vahendas Soome rahvusringhääling Yle. Slunga-Poutsalo sõnul sai nüüd Panama infolekkest viimne piisk, et lõpetada Nordeaga suhted.

Lõppeval nädalal otsustasid oma Nordea kontod sulgeda ka opositsioonis olevad sotsid ja Vasakliit, reedel teatas samasugusest otsusest ka transporditöötajate ametiühing.

Panama õigusfirmast Mossack Fonseca lekkinud dokumendid tõendavad, et Nordea finantskontsern on oma klientide firmad registreerinud maksuparadiisidesse ning neid firmasid juhivad variisikud. Yle valduses olevad saladokumendid tõestavad, et firmade tegelikud omanikud on Balti- ja Põhjamaade jõukad eraisikud. Nordea Luxemburgi üksus on aastail 2004-2014 registreerinud oma klientidele ligi 400 maksuparadiisifirmat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. April 2016, 22:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing