Milline riietus lõpuaktusele?

17. mai 2016, 13:03
Lõpuaktusele sobiv kleit.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160517/NEWS/160519726/AR/0/AR-160519726.jpg

Kevadel, mil paljudel noortel läheneb koolilõpp ning pidulik aktus, tekib lõpetajate kõrval ka vanematel küsimus, mida sobiks sel tähtsal päeval selga panna, kasulikke nõuandeid jagab Äripäeva Koolilõpu erileht, mis ilmub 18. mail.


Kooli lõpuaktus – aktus ehk pidulik koosolek on suvine sündmus, mis toimub reeglina päevasel või pärastlõunasel ajal. Etiketist lähtudes tuleks sel päeval kõigil osalistel valida asjalik ja korrektne riietus ning vältida liigset paljastust. Kuid mida siis ikkagi täpsemalt jälgida, et tähtpäevast kujuneks meeldivalt meeldejääv sündmus?

Meesterahva teeb šikiks kena ülikond

Tähtpäeva muudavad meeldejäävaks ning pidulikuks paljud kriteeriumid, näiteks ruumi kujundus, inimeste eneseväljandus ning kindlasti ka osaliste riietus. Etiketiõpetaja Inge Ojakäär seletab, et aktustel on välja kujunenud kindlad rituaalid ja kombed, mis dikteerivad ka riietust. Lõpuaktuse kutsele on näiteks sobiv rõivastuskoodiks märkida “tume ülikond“, mida võib suvel asendada ka hele ülikond – beež, hall, kreemjalt valge. Tume ülikond kutsel tähendab meestele ühest ja samast kangast viigipükse ja üherealist või kaherealist kuube, päevasärki ning lipsu.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. May 2016, 13:03
Otsi:

Ava täpsem otsing