Ventilatsioon vajab põhjalikku projekteerimist

18. mai 2016, 00:01
Ventilatsioonitorud
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160518/NEWS/160519727/AR/0/AR-160519727.jpg

Ventilatsioon on üks nõudlikumaid tehnosüsteeme, mitte ainult iga hoone, vaid ka iga ruum nõuab konkreetset, just sellele kohale sobivat lahendust, kirjutab 19. mai Ehituse kuukiri.

IB Aksiaali juhatuse liikme ning Eesti Kütte- ja Ventilatsiooniinseneride Ühendusse kuuluva Peeter Parre sõnul sõltub iga ventilatsioonisüsteemi keerukus eeskätt nõuetest hoone sisekliimale. Mida rangemad või spetsiifilisemad on nõuded, seda keerulisema ventilatsioonisüsteemiga tuleb arvestada. “Variant, et ehitajale tehakse ülesandeks “hoone ventileerida”, ei anna kunagi head tulemust,” nentis Parre.

Igal hoonel oma lahendus

Lihtsamad, kuid samal ajal siiski absoluutselt erinevad, on lahendused näiteks elamutele ja koolidele-lasteaedadele, mille puhul on põhiline probleemi seadmetele ja õhukanalitele koha leidmine. Sealt edasi läheb asi juba keerulisemaks.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. May 2016, 12:53
Otsi:

Ava täpsem otsing