Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Restoranitest: 2015. aastal tegid ilma uustulnukad
Ei mäleta ühtegi varasemat aega, kui korraga oleks lisandunud nii palju hea taseme ja kindla kontseptsiooniga restorane kui 2015. aastal.
Tai Bohi sisekujundus jätkab Manna la Roosast tuttavat üle võlli eklektikat, baarmenid segavad kokku erilisi kokteile ja menüü esindab ühekorraga Taid, Hiinat ja Jaapanit.
Umbrohi polegi veel restoranidesse jõudnud, kuigi toidukultuuri piire kombatakse jõudsalt. Kas Tartu uue restorani Umb Roht nimi on vaid trendikas sõnamäng või jõuab umbrohi ka taldrikule-klaasi, seda saab näha alles kevadel, kui rohi taas tärkab.
Gourmet Söökla kõlab kui toiduarmastaja unelm – gurmee tõotab naudinguid, söökla hoiab hinnad vaos. Bistroo-tüüpi söögikohad on nooblid restoranid juba ammu tahaplaanile jätnud. Kas nüüd jõuab kätte sööklate ajastu?
Tehnoloogiad, näiteks suured keelemudelid, võiksid olla võimalus väikeriikidele ennast suuremaks teha. „Me peame olema hästi kiired rakendajad,“ usub Oixio Grupi juht Ivo Suursoo ja viitab sellele, et nelja aasta valimislubadused pikka horisonti ei toeta.