PM: Toidupoed ja kohvikud said ohtralt trahve

28. mai 2004, 08:03

Riknenud salat, pesemata põrandad ja köögilaual tatsuvad remondimehed on vaid mõned näited, miks toidukäitlejaid on tänavu trahvitud poole rohkem kui mullu.

Jaanuarist maikuu keskpaigani on tervisekaitseinspektsiooni ametnikud teinud toidukauplustele ja toitlustuskohtadele 483 trahvi kogusummas 720 000 krooni, mis on mitu korda rohkem kui mullu samal ajal ? 2003. aasta mai keskpaigaks olid vastavad arvud 278 ja 278 870, kirjutab Postimees.

Inspektsiooni nõuniku Agnes Jürgensi sõnul ei tähenda see probleemide hulga suurenemist, vaid toiduseaduse pidevatele rikkujatele määratud trahvisummade kergitamist ja ka tihedamat kontrollimist.

«Kui firma esimesele trahvile vaatamata oma puudujääke ei likvideeri, tuleb teda ometi kuidagi mõjutada,» kostis Jürgens. «Praktika näitab, et parim mõjutaja on ikkagi suur trahv.»

Kõige rohkem põhjustavad trahve toiduhügieeni eeskirja rikkumised ? koristamata ruumid, liiga soojad tingimused madalat temperatuuri nõudvate toitude valmistamiseks või säilitamiseks, aegumistähtaja ületanud toiduainete müük jne.

Suurim tervisekaitsjate tänavu määratud trahvisumma on 30 000 krooni, mille sai Pitermani kohvik Mõigus, kuna alustas tegevust tervisekaitse tunnustuseta.

Suuruselt järgmine trahv, 15 000 krooni määrati Tallinnas Peterburi teel asuvale Maksimarketile, kus pakuti realiseerimistähtaja ületanud toiduaineid ja eirati puhtusenõudeid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing