Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Citigroup: toorainete hinnad tõusevad edasi

11. juuli 2016, 15:15
Rauamaagi kaevandus.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160711/BORS/160719971/AR/0/AR-160719971.jpg

Citigroup teatas, et prognoosib toorainetele 2017. aastaks hinnatõusu. Brexiti mõju peaks vaibuma, globaalne majandus kasvab vaikselt edasi ning investorid suunavad raha uuesti fondidesse, vahendab Bloomberg.

„Citi on 2017. aastaks toorainete suhtes eriti optimistlik,“ kirjutasid panga analüütikud täna. Kaks kuud tagasi teatas Citigroup, et toorainete hinna langus on läbi saanud. „Naftaturg tammub praegu paigal, aga eelmise aasta hinnalangus oli liiga suur. See seab eeldused hinnatõusuks, mis võiks kesta selle kümnendi lõpuni.“

Toorained on esimesel poolaastal pakkunud investoritele teistest varadest paremat tootlust. Naftaturule ilmusid märgid, et pakkumine ja nõudlus hakkavad tasakaalustuma ning barrelihind on alates veebruarist peaaegu kahekordistunud. Brexiti järel hakkasid tõusma väärismetallide hinnad. Globaalne toorainete nõudlus on aga jätkuvalt kasvamas – kõige suurem nõudlus tuleb Hiinast ja USAst. Samal ajal on näha pakkumise piiramist, teatas Citigroup.

„Eelmisel aastal tõusid toorainete hinnad teises kvartalis järsult. Ülepakkumine aga püsis ning kolmandas kvartalis toimus järsk langus. Praegune tõus tundub olevat jätkusuutlikum, sest füüsiline turg on märkimisväärselt kitsenenud,“ kirjutasid analüütikud. „Globaalne nõudlus jätkab mõõdukat kasvu ning investeeringute vähenemine mõjutab pakkumise kasvu peaaegu kõigi toorainete puhul.“

Bloombergi toorainete indeks on esimesel poolaastal tõusnud 13 protsendi võrra. Jaanuaris jõudis indeks 25 aasta madalaimale tasemele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. July 2016, 14:53
Otsi:

Ava täpsem otsing