Tallinna börs läheneb kõigi aegade tipule

22. juuli 2016, 16:15
Tallinna börs on viimastel aastatel reipalt tõusnud, aga selle saatus on avatud mujalt tulevatele tuultele.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160722/BORS/160729897/AR/0/AR-160729897.jpg

Tallinna börsi üldindeksit lahutab kõigi aegade tipust vaid 22 punkti ehk napp 2,2% – kohalikud investorid on rikkaks saanud.

Siinse börsi absoluutne tipp oli 2007. aasta 6. veebruaril, mil börsi käekäiku kajastav OMXT indeks kerkis 1043,29 punktile. Täna, aastaid hiljem kaupleb indeks 1020,83 punktil. Kui toona järgnes peadpööritavale tõusule sama järsk langus, siis LHV maaklertegevuse juht Alo Vallikivi usub, et praegune tõus on fundamentaalsete näitajatega hästi põhjendatud.

Vallikivi sõnul on uute tippude taga kohalike börsifirmade tugevad majandustulemused ja väga madalad intressimäärad. Kuigi aktsiate hinnad on kiirelt kasvanud, siis seda on teinud ka ettevõtete kasumid ning ka dividendiväljamaksed.

„Kohalikud investorid on rikkamaks saanud ning raha otsib paremaid teenimisvõimalusi, kui seda pakub deposiit,“ selgitas ta. „Tallinna börs on eelkõige tänu tugevatele dividendiaktsiatele lähenemas uuele tipule. Lisaks on investorite tootluse ootus alanenud ning see tähendab aktsiahindade tõusu.“

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. July 2016, 16:13
Otsi:

Ava täpsem otsing