Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Leedu superaktsia teeb LHVle silmad ette

26. juuli 2016, 13:45
Šiauliu Bankase aktsiad on menukad ka Eesti väikeinvestorite seas.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160726/BORS/160729832/AR/0/Šiauliu-Bankas.jpg

Leedu Šiauliai panga tulemused ületasid analüütikute ootusi ning aktsia on viimasel ajal tugevasti rallinud, eksperdid näevad börsiettevõttes aga võrreldes kodumaise LHV pangaga veel kõvasti arengupotentsiaali.

„Raske on tulemustega mitte rahul olla, kui pank saab kvartaliga erakordselt palju, ligi 7 miljoni euro väärtuses laenukahjumeid, kuid suudab ikkagi 8,5 miljonit eurot puhaskasumit teenida,“ ütles Šiauliai aktsionär ning väikeinvestor Taivo Sillaste. Investor tõi välja, et LHV eelmise kvartali 0,7 miljoni suurused laenukahjumid olid Leedu panga omadest kordades väiksemad, kuid sellegipoolest suutis kodumaine teenusepakkuja oma 4,9 miljoni euro suuruse puhaskasumiga Šiauliaile alla jääda.

Ka LHV vanemanalüütiku Shana Gavroni hinnangul ületasid Leedu panga tulemused ootusi, kuid täielikult rahule jääda nendega ei saa. „Puhaskasum oli kergelt üle meie ootuste, samas lootsime, et laenukahjumid tulevad väiksemad,“ selgitas Gavron.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
ƄripƤev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. July 2016, 13:59
Otsi:

Ava täpsem otsing