Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Intel tuli välja virtuaalreaalsuse prillidega

24. august 2016, 19:15
Inteli prillid.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160824/BORS/160829849/AR/0/AR-160829849.jpg

Arvutikiipide tootja Intel tuli välja uue virtuaalreaalsuse seadmega, kirjutab The Guardian.

Lahenduse nimi on Project Alloy ja see segab reaalsed objektid 3D kaamerate abil virtuaalmaailmaga. Peakomplekt on eraldiseisev, mis tähendab, et seda ei ole vaja arvutiga erinevate juhtmete kaudu ühendada. Selle asemel on peakomplektis arvuti juba olemas.

Seade kasutab Inteli RealSense kaameraid, millel on erakordselt tugevad sensorid. Sensorite kaudu saab reaalse maailma objektid virtuaalreaalsusesse üle kanda. Suurem osa teistest seadmetest vajab selleks lisasensoreid ning eraldiseisvaid kaameraid.

Inteli tegevjuht Brian Krzanich ütles, et virtuaalmaailma ja reaalsuse kokkusegamine pakub dünaamilisemat ja ehtsamat kogemust. Lisaks sellele muudab see reaalses elus võimatud tegevused virtuaalreaalsuses võimalikuks.

„Võta oma elutoas kätte reket ja astu virtuaalselt Wimbledoni väljakule. Võid vabalt ka kontserti anda. Külasta Sixtuse kabelit oma kontorist lahkumata. Külasta spordiüritusi, kontserte või filmistseene,“ ütles Krzanich.

Inteli projekti toetab ka Microsoft. Nimelt teatas ettevõte, et toetab Project Alloyd oma Windows Holographic süsteemiga. Tarkvara on praegu veel arendamisel.

 

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. August 2016, 19:00
Otsi:

Ava täpsem otsing