Suvi küttis Venemaa aktsiafonde

13. september 2016, 16:45
Investoritel on väga keeruline aktsiate kõikumistega toime tulla.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160913/BORS/160919923/AR/0/AR-160919923.jpg

Suvekuudel särasid suurima tootlusega oma raha Venemaale ning Pärsia Lahe piirkonda investeerivad pankade hallatavad aktsiafondid, aasta lõikes edestavad Rootsi pangad kasumlikkuse poolest kodumaise LHV hallatavaid fonde.

Näiteks tõusis kolme suvekuu jooksul Swedbank Venemaa aktsiafondi väärtus 8,6 protsenti. Fondijuht Ene Õunmaa sõnul tuleneb see peamiselt Venemaa majanduse oodatavast stabiliseerumisest. „Tööstussektor on viimastel kuudel võrreldes eelneva aastaga väheke taastunud,“ selgitas ekspert.

Lisaks Swedbankile on Venemaale edukalt panustanud ka SEB Russia Fund. „Tegemist on meie suurima fondiga, mille varade maht on umbes 220 miljonit eurot,“ rääkis SEB Varahalduse juht Sven Kunsing. „Augusti lõpuks oli fond sel aastal võrdlusindeksit löönud umbes 6 protsendiga ning edumaa indeksi ees suve jooksul suurenes,“ rõõmustas ta, lisades et kasv tuleneb peamiselt uute investeeringute arvelt.

Suvel püsisid plussis ka LHV hallatavad Pärsia Lahe Fond ning Maailma Aktsiate Fond. „Juunis põhjustas Brexiti referendum küll aktsiaturgudel languse, millest juulis ja augustis taastuti,“ rääkis LHV Maailma Aktsiate Fondi juht Mikk Taras tema haldusala mõjutanud teguritest. „Sellegipoolest lõpetasid LHV juhitavad aktsiafondid suve kokkuvõttes väikese tõusuga,“ rõõmustas ta.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. September 2016, 16:48
Otsi:

Ava täpsem otsing