Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Fondijuht: korrektsioon on alanud

26. september 2016, 13:59
New Yorgi börs.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160926/BORS/160929762/AR/0/AR-160929762.jpg

Robert Citrone, kes juhib üht maailma kuulsaimat makro-riskifondi, hoiatab investoreid, et turgude korrektsioon on alanud, vahendab Bloomberg.

„Usume, et korrektsioon, millest varem rääkinud oleme, on alanud,“ ütles Discovery Capital Managementi asutanud Citrone investoritele saadetud e-mailis. „Tõenäoliselt kestab korrektsioon 3–4 kuud ja see on suurim alates 2008. aasta finantskriisist,“ ütles ta. 2016. aasta alguses juhtis tema investeerimisfirma 12,4 miljardit dollarit.

Mitu rahahaldurit, sealhulgas Paul Singer, on samuti hoiatanud, et turud on jõudnud kuristiku servale, sest keskpangad vaatavad üle oma rahapoliitikat. Singer ütles eelmisel nädalal, et aastaid kestnud lõdva rahapoliitika tagajärjeks on „vägagi ohtlik periood globaalses majanduses ja finantsturgudel“. Miljardärist investor Carl Icahn ütles, et languse prognoosimine on suuresti „äraarvamismäng“.

Turgude volatiilsus hakkas uuesti kasvama 9. septembril, mil investoreil tekkis mure, et keskpankade usk majanduse stimuleerimisse on kadumas. See tekitas aktsiaturgudel suurima müügilaine alates juunist, mil Suurbritannia otsustas Euroopa Liidust lahkuda. Chicago börsi volatiilsusindeks on sellel kuul tõusnud umbes 19 protsenti.

Citrone arvab, et turgude korrektsioon oleks mõnes mõttes ka positiivne. „See oleks tervislik korrektsioon ülehinnatud turu jaoks, mille tõusu põhjustab suuresti eriti lõtv rahapoliitika,“ ütles ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2016, 14:13
Otsi:

Ava täpsem otsing