Reede 9. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Börsifirmade juhtide tasude TOP

10. juuni 2016, 08:00
Olympic Entertainment Groupi juhatuse esimees Madis Jääger.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160610/RANKING/160609782/AR/0/AR-160609782.jpg

Börsifirmade juhtide tasudest ülevaate saamine on investorile tõsine pähkel, sest vastupidiselt kas või Soomes ja Rootsis levinud kombele, Eesti ettevõtted neid valdavalt ei avalikusta.

Tõsi, tasu suurusjärk on võimalik välja arvutada majandusaasta aruandes esitatud info põhjal. Kuid siin on üks konks. Nimelt, mida rohkem on ettevõttes juhatuse liikmeid, seda keerulisem on palka ka arvutada. 

Arco Vara on üks vähestest, kes ei varja juhi tasu. Ettevõtte nõukogu esimehe Hillar-Peeter Luitsalu sõnul on juhi Tarmo Silla palk kujunenud vastastikuste läbirääkimiste tulemusena ning on Luitsalu teada üks väiksemaid börsiettevõtete juhtide seas.

„Nii sai temaga ka kokku lepitud, et palk ei ole peamine motivaator, vaid ta on orienteeritud eelkõige ettevõtte väärtuse kasvule, milleks ta tahab ja saab kõige otsesemalt panustada,“ märkis Luitsalu. „Unustada ei tohiks ka seda, et Arco Vara on ikkagi rahvusvaheline ettevõte, mis seab juhile kõrgendatud nõudmised ja eeldab tema pidevat „lennus“, kodust eemal olemist.“

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
ƄripƤev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2016, 08:04
Otsi:

Ava täpsem otsing