Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Investor Toomas

Toomas on Äripäeva poolt välja mõeldud tegelane. Tema käsutuses on reaalne raha, mida hakati 2002. aasta algusest investeerima aktsiaturgudele. Investor Toomase investeerimisotsused langetab Äripäeva börsitoimetus.

Investor Toomas: lugeja küsis aktsianõu

13. oktoober 2016, 11:45
Tallink
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161013/INVESTOR/161019856/AR/0/AR-161019856.jpg

Mulle kirjutas lugeja Martin, kes on soetanud endale kolme Eesti börsiettevõtte aktsiaid ning uuris, mis soovitusi mul talle anda on.

„Tere Toomas! Olen suhteliselt alustav investor. Hetkel on portfellis kolme Eesti börsiettevõtte aktsiad ja üks Eesti kinnisvarafond. Nüüd on tekkinud vabasid vahendeid ja sooviksin seda kuhugi paigutada, sest otsustasin Inbanki võlakirju mitte märkida. Ostsin OEGd hinnaga 1,88 eurot aktsia, kuid vaatamata praegusele langusele sellest vabaneda ei tahaks. Kas ka Teie pigem hoiate OEG enda portfellis veel pikemat aega?“ küsis Martin.

Hetkel ei plaani müüa

Vaatamata Olympicu Poola litsentsi lõppemisele ei plaani ma kasiinofirma aktsiaid müüa, kuna OEG sai Hiltoni hotelli müügist 17 miljonit eurot kasumit. Võrdlusena tooksin selle, et Poolat oli OEG bilansis 12 miljonit. Pärast seda, kui Poola asi tuli ilmsiks, on OEG aktsia langenud 3%. Seega investorite käitumises mingit paanikat pole küll näha. Usun, et kuna ostsid OEG aktsiaid, siis hoia neid, sest esimese languse puhul ei maksaks kohe müüma tormata. Vähemalt mina nii ei teeks.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
ƄripƤev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2016, 11:49
Otsi:

Ava täpsem otsing