Laupäev 22. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Oodatakse majandustulemusi

03. veebruar 1998, 00:00

Loius kauplemises liikusid enamiku börsisüsteemis kaubeldavate aktsiate hinnad langussuunas, plusspoolele suutsid jääda vaid 6 aktsiat. ÄP indeks tegi päevaga 1,08protsendise languse ja lõpetas börsi sulgemisel 770,62 punktil. Börsi ja vabaturu kogukäive oli 47,46 mln kr.

Maaklerite sõnul on kogu börs praegu pankade jaanuarikuu majandustulemuste ootuses ja seetõttu võib veidi elavamat kauplemist oodata taas pärast nende selgumist. Esimesena avaldas oma tulemused börsikriisis tugevasti kannatanud Maapank -- 1,3 mln kr kasumi võib liigitada oodatud tulemuste kilda.

Jaanuarikuu on olnud kohalikul börsil kokkuvõttes suhteliselt stabiilne, mõningaid kahjumeid võib tulla investeeringutelt Venemaa aktsiatesse. See peaks pankade kasumid hoidma eelmise aasta keskmisel tasemel.

Suurema languse tegid eile eelmise nädala komeedid Baltika ja Klementi, vastavalt -12% ja -9,35%. Languse tingis mõlema ettevõtte juhtide skeptiline suhtumine ühinemisvõimalustesse. See ei peaks siiski andma põhjust suuremaks languseks, sest nagu kogu Tallinna börsi tööstussektor on ka Baltika ja Klementi aktsia pigem ala- kui ülehinnatud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:09
Otsi:

Ava täpsem otsing